Blog

Haşere ve Böcek İlaçlamada Merak Edilenler

1. Haşere ve böcek mücadelesi nasıl yapılır ?

İlaçlama yapılacak alan tespit edilir ve mücadele planlaması yapılır, burada en önemli etken böceklerin yuvalarını tespit ederek sorunu kökünden çözmek olacaktır. İlk önce ilaçlama yapılacak yerin temizlenmesi gereklidir. Daha sonra ilaçlama yapacak olan kişinin uygun kıyafetler ve maske temin etmesi gerekir, ilaçlama sırasında ortam da teni açık olan ve maskesiz kimselerin bulunması tehlike arz edebileceği için özel kıyafeti bulunmayan kimse ilaçlama ortamında bulunmamalıdır.

2. Kalıcı Çözüm Nedir ?

Böceklerden veya haşerelerden kurtulmanın en etkili yolu kesinlikle ilaçlamadır.

Böcek ilaçlama da kalıcı çözüm kesinlikle ilaçlama yapıldıktan sonra takip edilmelidir. Böceklerin üreme alanlarını dağıttıktan sonra yani yuvalarından edince evin farklı bir bölgesine yerleşmelerini engellemek için heryerin ilaçlanması ve ilaçlandıktan sonra tekrar böcek oluşumunun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.

3. İlaçlama, insan sağlığına veya çevreye zararlımıdır ?

İnsanların yaşam alanlarının ilaçlanması yanlış yapılırsa zararlı olabilir, evcil hayvanların zehirlenmesi, insanların zehirlenmesi veya ilaçlamanın etkisiyle halsizlik, mide bulantısı ve kusma görülebilir fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ilaçlama esnasında açıkta gıdaların bulundurulmamasıdır. Bir diğer değişle ilaçlama yapılırken kullanılan kimyasal maddelerin içeriği de bir o kadar önemlidir, neyseki Kayseri Böcek İlaçlama insan sağlığına ve çevreye duyarlı bir firma olarak T.C. Sağlık Bakanlığının onaylı ürünlerini kullanmaktadır ve ilaçlama yapılan alanda çevreye veya insanlara zarar gelmemesi için elinden geleni yapar. Yinede ilaçlama işlemi bittikten sonra ortama bir süre girilmemesi önerilmekte ve kullanıma açılmadan önce mutlaka havalandırılmalıdır.